Open Ateliers Zuid 2017 – Doe mee!

Beste kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden,

In mei 2017 is er weer een Open Ateliers Zuid in De Pijp, Oud-Zuid en Buitenveldert / De Zuidas. Via dit bericht roepen we jou als professioneel beeldend kunstenaar, ontwerper of ambachtsman / -vrouw op om deel te nemen aan de Open Ateliers Zuid 2017. Samen met andere kunstenaars die werken en / of wonen in Stadsdeel Zuid kun je zo jezelf en je werk op een informele manier presenteren in je atelier, werkplaats of via één van de gemeenschappelijke broedplaatsen óf ‘Kunstknooppunten’,

Open Ateliers Zuid 2017 vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017!

Veel kunstenaars en ontwerpers hebben aangegeven dat zij graag weer een atelierroute willen. Voor hen is de Open Ateliers Zuid 2017 dé kans om hun werk te presenteren en te verkopen aan de vele kunstlief­hebbers, wijkbewoners en kunstkopers die met uitgebreide publiciteit zullen worden benaderd. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij actief meewerken aan de organisatie van de atelierroute. Er wordt gewerkt volgens het principe dat de atelierroute er is vóór en dóór kunstenaars.

Voor wie?

Professionele beeldende kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden – die werken en / of wonen in Stadsdeel Zuid – kunnen zich aanmelden via de button ‘Inschrijven’ op de website www.openatelierszuid.nl.
Je ontvangt na je inschrijving meer informatie en de voorwaarden voor deelname. Reageer snel want er kunnen een maximaal aantal kunstenaars / ontwerpers meedoen.

Wat gebeurt er?

• De Centrale Expositie is in de prachtige Oranjekerk, waar bij vroegere edities heel veel publiek op afkwam. Daar zal van iedere kunstenaar / ontwerper één werk te zien zijn.

• Veel publiciteit via posters, een uitnodiging, de catalogus, de huis-aan-huis verspreide Kunstkrant Open Ateliers Zuid en nieuwe activiteiten die voor veel bezoekers zorgen.

• Op de Centrale Expositie, bij deelnemende ateliers en andere plaatsen liggen gratis plattegronden met de routebeschrijving, catalogi e.d.

• Er komt een routemarkering met opvallende vlaggen bij de deelnemende kunstenaars, ateliers en kunstknooppunten.

• Er komen meerdere Kunstknooppunten; locaties zoals culturele instellingen, gemeenschapsruimtes, lege winkel- en kantoorpanden waar kunstenaars zich samen met andere kunstenaars en hun werk kunnen presenteren.

Wat vragen wij van jou?

• Dat je deelneemt in één van de werkgroepen (publiciteit, sponsoring, inrichting Centrale Expositie, verspreiding Kunstkrant e.d.).

• Een eigen bijdrage van € 80,- (exclusief btw) voor deelname en de catalogus, drukwerk en mailing; hiervoor ontvang je een factuur.

Voordelen voor jou:

• Extra gelegenheid om jouw kunst / werk aan het publiek te presenteren en direct te verkopen zonder tussenkomst van en commissie voor een galerie of agent.

• Er wordt voor veel publiciteit gezorgd om kijkers en kopers naar de ateliers, studio’s en Kunstknooppunten in Zuid te trekken.

• Samenwerking met enthousiaste en energieke collega’s uit je eigen buurt en andere buurten van Zuid, wat tot extra kennisbevordering en kennisoverdracht leidt.

• Aanzuigende werking voor de beeldende kunst door het ontplooien van nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden.

• Een fullcolour affiche, een catalogus en plattegrond in de Kunstkrant Open Ateliers Zuid. Deze zal in een oplage van 45.000 exemplaren gedrukt en goed verspreid worden.

• Een website waarop een werk van jou komt te staan, tezamen met jouw contactgegevens en een link naar jouw website én locatie van je atelier op de plattegrond met de deelnemende ateliers.

• Versterking van de sociale samenhang en het culturele imago van stadsdeel Zuid.

• Een inspiratiebron om nieuw werk te maken.

• Een ervaren organisatie die ook de werkgroepen begeleidt.

Inschrijven?

Schrijf je zo snel mogelijk in via www.openatelierszuid.nl

Graag je naam, adres, postcode, e-mailadres, telefoonnummers, kunstdiscipline en – indien beschikbaar – website doorgeven.

Na inschrijving ontvang je een bevestiging en nadere informatie.

Stuur deze oproep door naar je collega’s!

We horen graag van je!

Met hartelijke groet, Harm en FranS

Harm Smit en Frans Salman, coördinatoren

OPENateliersZUID

C. van Eesterenlaan 614
1019 KD Amsterdam
06 21507051 (Harm)
06 51431740 (Frans)
www.OPENateliersZUID.nl
openatelierszuid2017@gmail.com