Doorschijnende openheid – beeldende kunst vermengt zich met poëzie

Speciaal voor de OPENateliersZUID heeft Johanna de Haan een installatie gemaakt die te zien zal zijn in de openbare ruimte nabij Kunstknooppunten Broedplaats Cinetol en OBA Cinetol. Naast het feit dat de installatie op zich al de aandacht zal trekken is het bijzondere aan dit werk dat tijdens de kunstmanifestatie tussen 15.00 tot 17.00 uur dichters in de installatie één-op-één aan bezoekers gedichten zullen voordragen.

De installatie is een kleine open ruimte; een letterlijke vormgeving van de vrije gedachteruimte die je verlangt bij het lezen van een gedicht of het kijken naar een kunstwerk. Een openheid voor de lezer of beschouwer zelf om in rond te waren en te ervaren. Het betreft een ronde ruimte met een doorsnee van 150 cm, uitgevoerd met transparant materiaal als ‘muurtje’.

Johanna over dit werk: “In deze installatie wil ik de ruimte vormgeven die zich opent achter het beeld. Je ziet iets en in je hersens vul je het aan, je kleurt het met je denken en herinneringen.
De tekening op het ‘muurtje’ geeft een beeld van hoe je aandacht van het een naar het ander beweegt en de momenten van leegte daartussenin.”

Tussen 15.00 en 17.00 uur op zowel 20 als 21 mei zullen enkele dichters in deze ruimte voorlezen uit eigen werk, één-op-één aan het publiek. Deelnemende dichters zijn: Diet Scholten, Jos van Hest, Liesbeth Vooijs, Margaretha Louwers, Peter Prins, Ronald Offerman, Sam Israël, Shanna de Ruiter en Tonny Hollanders.

Meer informatie: www.johannadehaan.nl