Nieuw Kunstknooppunt in Buurtgebouw Henrick de Keijser

Tijdens de OPENateliersZUID 2017 zal er in het Buurtgebouw Henrick de Keijser, in het hart van De Pijp, een Kunstknooppunt ingericht worden. Het is de eerste keer dat dit gebeurd en we zijn er als organisatie trots op dat hier een locatie komt waar meerdere kunstenaars hun werk kunnen laten zien.

Sinds 1 juli 2016 is het Buurtgebouw op het Henrick de Keijserplein beschikbaar gesteld door Stadsdeel Zuid aan omwonenden. Het Buurtgebouw ligt midden in de Van Tellegenbuurt in De Pijp aan een groot plein met veel speelfaciliteiten en een 2 tal houten gebouwen. Het Buurtgebouw Henrick de Keijser wordt gerund door bewoners en kinderen en volwassenen kunnen in het grootste houten gebouw diverse activiteiten zelf organiseren. Het uitgangspunt is “door en voor elkaar”, is het de ontmoetingsplek voor inwoners uit De Pijp en omgeving en sluit daarmee perfect aan bij de doelstellingen van OPENateliersZUID 2017.

Vanaf juli 2016 hebben al veel bewoners en geïnteresseerden de weg naar het buurtgebouw gevonden. Er zijn allerlei activiteiten zoals, naailes, theaterles, techniekles en tekenles voor kinderen. Iedere dinsdag avond is er een line dance groep en iedere vrijdagavond is gereserveerd voor de bridgeclub ENPS. Daarnaast worden er allerlei verjaardagspartijtjes gevierd, wordt er vergaderd en geschaakt. Voor een totaaloverzicht kijk op onze site www.buurtgebouwhdk.nl of bezoek de facebookpagina @buurtgebouwhdk.

Tijdens OPENateliersZUID 2017 zullen de volgende deelnemers in Henrick de Keijser exposeren:
– Marjolein Innemée. Schilderijen en project keramiek “vreemde vogels”
– Sumadi Bambang Oetomo. Digitaal behandelde fotografie
– Michel Tijsterman. Schilderijen Popart/Streetstyle.
– Alexa Hillen. Fotografie stillevens/portretten
– Sabine Louis. Keramiek

Kunstenaars aan het werk!
Tijdens OPENateliersZUID 2017 kun je in Buurtgebouw ook live kunst ervaren. Zo beschildert Innemée een doodskist, Tijsterman schildert muzikanten en Bambang Oetomo bewerkt digitale foto’s op zijn laptop. (U kunt hem van alles vragen over Photoshop.) Hillen maakt tegen een kleine vergoeding portretfoto’s van bezoekers.

Bezoekers kunnen genieten van onder andere heerlijk zelfgebakken taart! En natuurlijk koffie en thee!