Samenwerking OPENateliersZUID 2017 en Stichting ArtZuid een feit

Stichting Art Zuid en OPENateliersZUID 2017 slaan de handen ineen om kunst in Amsterdam Zuid nog meer toegankelijk te maken voor iedereen. Beide organisaties hechten er belang aan kunst nog meer zichtbaar te maken in stadsdeel Zuid. Stichting ArtZuid stelt in dat verband op 20 en 21 mei 2017 delen van haar kantoorruimte in het Sint-Nicolaasklooster open voor publiek tijdens OPENateliersZUID.

Stichting ArtZuid ontwikkelt zich de afgelopen jaren tot een steeds belangrijker podium voor kunstenaars die kunst in de openbare ruimte maken. Sinds mei 2016 is de stichting gevestigd in het voormalige Sint-Nicolaasklooster, gelegen naast de gelijknamige kapel in het Beatrixpark. Vanwege de verbondenheid met dit deel van de stad en een trackrecord op het organiseren van kunstmanifestaties is de stichting door de gemeente Amsterdam verzocht de programmering van de kapel in 2017 op zich te nemen. De kapel is inmiddels omgedoopt tot ArtChapel en heeft haar deuren sinds januari 2017 geopend voor publiek. De programmering is er speciaal op gericht om werknemers van onder meer de Zuidas, maar ook bewoners, scholieren, bezoekers en voorbijgangers te helpen de tentoongestelde kunst te begrijpen en de idee achter de kunst te ontdekken. Daarmee sluit de stichting aan bij één van de doelstelling van OPENateliersZUID, namelijk het laagdrempelig toegankelijk maken van kunst voor iedereen.

De ArtChapel is beschikbaar voor eendaagse, weekend of meerdaagse events met dynamische crossovers met nieuwe media, videokunst, performance, toneel, dans, fashion, literatuur, natuur en muziek. Tijdens het weekend van 20 en 21 mei 2017 – tijdens de OPENateliersZUID 2017 – stelt de stichting delen van haar kantoorruimte in het Sint-Nicolaasklooster open als Kunstknooppunt. Meerdere deelnemers van OPENateliersZUID wordt daarmee de mogelijkheid geboden om hun kunst te laten zien op deze bijzondere en mooie plek in Zuid, aan de rand van het Beatrixpark.

Voor meer informatie over de ArtChapel, zie: www.artchapel.nl

Adres

ArtChapel Amsterdam

Prinses Irenestraat 19-1 hoog

1077 WT Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 6286061
info@artchapel.nl
De ArtChapel is het beste te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Er is weinig parkeergelegenheid.

Openbaar vervoer:
Tram 5 halte Prinses Irenestraat (5 minuten lopen)
Station Zuid uitgang Zuidplein (5 minuten lopen)