OPENateliersZUID presenteert etalage Ester Eva Damen

Tijdens OPENateliersZUID 2017 zal Ester Eva Damen op 20 mei een performance uitvoeren die leidt naar een raamgalerie. Haar werk maakt onderdeel uit van een reeks waarin 13 kunstenaars van Set#Net aansluitend op elkaar hun werk tonen. OPENateliersZUID is erg verheugd dat Ester Eva met deze performance, die omstreeks 13.00 uur zal starten bij de Centrale Expositie in de Oranjekerk, een nieuwe dimensie geeft aan onze kunstroute.

De serie waar de installatie van Ester Eva onderdeel van uitmaakt, is gestart met het thema “vredige jungle”. Ester Eva stelt zich bij haar bijdrage de vraag: Wat is ultieme vrijheid? Geen bezit hebben? Net voldoende bezitten om je persoonlijke vierkante meter paradijs te creëren?

Uitgangspunt is bijgaande foto, genomen in Barcelona, waarop het arcadia te zien is van een dakloze op een rots aan het strand. In de etalage van haar atelier aan de Rustenburgerstraat (nabij de Ferdinand Bolstraat) is dit keer een imaginaire thuisbasis te zien, een plek om de hectiek van de stad te ontvluchten. De eerste die er zal slapen is Ester Eva zelf. De installatie / etalage zal twee maanden te zien zijn.

Beeldend kunstenaar en filmmaker Ester Eva Damen volgde na de Rietveld Academie en Nederlandse Filmacademie (scenario & regie) een master aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten (film/video). Zij maakt veelal (korte) films, projecties en installaties en werkt regelmatig samen met onder meer muzikanten, choreografen en componisten.

Meer informatie over Ester Eva Damen: www.esterevadamen.nl en www.setnet.info/setrust