Samenwerking OBA en OPENateliersZUID een feit!

Ook tijdens de editie van 2017 zullen de Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en Open Ateliers Zuid weer samenwerken. Net als tijdens vorige edities van de open atelierroute in Amsterdam Zuid stelt OBA ruimtes beschikbaar als “Kunstknooppunt” voor het exposeren van beeldende kunst door deelnemers van OPENateliersZUID.

De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is een culturele instelling, die zich ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen. De OBA heeft zich ten doel gesteld om Amsterdammers te inspireren, hen te laten leren en kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken. De OBA wil daarbij ook dienen als ontmoetingsplaats voor de buurt en betrokkenheid van bewoners, groepen en organisaties in de stad en de buurt. De OBA biedt kansen om kennis en vaardigheden te verwerven, om actief deel te nemen aan het maatschappelijk leven, talenten te ontplooien, kortom: om je leven te verrijken.

Deze visie sluit naadloos aan bij de ideologie van de OPENateliersZUID. Ook door de open atelierroute willen we de sociale cohesie tussen bewoners en de samenwerking tussen de deelnemers bevorderen en bestaand kunstzinnig talent zichtbaar te maken. OPENateliersZUID streeft daarbij na om beeldende kunst en cultuur laagdrempelig toegankelijk te maken voor iedereen en wil de samenwerking tussen bewoners en maatschappelijke instellingen als de OBA bevorderen.

Tijdens de OPENateliersZUID op 20 en 21 mei 2017 worden in de volgende bibliotheken Kunstknooppunten ingericht :
– OBA Cinétol, gevestigd aan de Tolstraat 160
– OBA Olympisch Kwartier, gevestigd aan de Laan der Hesperiden 18

Over een nadere samenwerking met OBA Buitenveldert en OBA Roelof Hartplein worden nog nadere afspraken gemaakt.