De cirkel is rond, nieuwe samenwerking Joke Smit College en OPENateliersZUID!

Het Joke Smit College zal ook in 2017 actief meedoen aan Open Ateliers Zuid 2017. Dit jaar zal de school voor mavo (vmbo-tl), havo en vwo voor volwassenen ingericht worden als Kunstknooppunt en meerdere ruimtes beschikbaar stellen voor beeldende kunstenaars. Daarnaast is er de mogelijkheid voor bezoekers om de gerestaureerde wandschildering van Maria Hubrecht te bewonderen!

Tijdens de vorige editie van de open atelierroute in Amsterdam Zuid vond de centrale expositie plaats in het Joke Smit College. Daarmee is destijds een extra impuls gegeven aan de crowdfunding-actie voor de restauratie van de wandschildering. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan deze restauratie door restauratie-atelier Astrid van den Berg. Het Joke Smit College en de Stichting Open Ateliers Zuid zijn blij en trots om de resultaten daarvan te kunnen laten zien tijdens de open atelierroute op 20 en 21 mei 2017.

Voor meer informatie over het Joke Smit College, zie: www.jokesmitcollege.nl

Voor meer informatie over de restauratie van de wandschildering van Maria Hubrecht, zie: www.wandschilderingjokesmitcollege.nl